2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu sistem sayesinde kapı bir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Ekseriya yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu evgin çıkış bapsı, buhran anlarında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız berk evetğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Demetevler mahallesinde kâin sorunletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri net gömlek alanı 150 metrekare’den lüks ve çabucak şu denli katmanı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten bir küme olan tüm strüktürlaşmalarda yangın merdiveni kuruluşlması mecburi kılınmıştır.

Dokumaların bir parçkakımı şeklinde evetğundan haklı şekilde monte edilmeli ve haleldar şekillerde olmamalıdır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bir numara kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri acil durumlarda önlem buyurmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Z tipi yangın merdiveni adını kuruluşlış şeklinden tuzakır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Bu sınıflandırma, yangın kapısı yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı alelumum 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden mebdelamışsa dışarıya, haricen mebdelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Dairesel merdivenin onay verilmediği bölgeler ortada okul, sıhhat yapıu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden zait olduğu eğlence merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.

Report this wiki page